Enable Two-Factor Authentication

Article in English Articol în Română

Two-factor authentication (2FA) este o măsură de securitate îmbunătățită care necesită două forme de identificare: parolă, cât și un cod de securitate generat. Cu 2FA activat, o aplicație de pe telefonul smartphone furnizează un cod pe care trebuie să-l introduceți împreună cu parola pentru a vă putea autentifica. Fără acces la telefonul dumneavoastră, nu vă puteți autentifica. 

Autentificarea cu doi factori necesită un smartphone si o  aplicație de tip "time-based one-time password (TOTP)" acceptată. Noi vă recomandăm următoarele aplicații: 

Pentru Android, iOS, și Blackberry - Google Authenticator
Pentru Android și iOS - Duo Mobile
Pentru Windows Phone - Authenticator

Cum configurăm autentificarea cu doi factori?

Pentru a configura autentificarea cu doi factori, va trebui să localizăm opțiunea Two-Factor Authentication în cPanel 

Vom începe procedura de activare 2FA dând click pe butonul Set up Two-Factor Autentification. Pe următoarea pagină putem alege metoda de activare automată folosind un scanner QR Code sau cea manuală în care introducem noi datele în aplicația de autentificare 2FA.  În acest tutorial vom folosi metoda automată scanând codul cu aplicația Google Authenticator.

Odată ce am scanat codul cu aplicat Google Authenticator vom primi un cod pe telefon pe care trebuie să-l introducem la pasul 2, urmând să dăm click pe Configure Two-Factor Autentificat.

Dacă am introdus codul corect de pe telefon la pasul 2 vom primi un mesaj că 2FA a fost activat cu succes. 

Acum sistemul de securitate Two-Factor Authentication este activ pentru contul nostru de cPanel. Pentru a verifica acest lucru faceți logout din cPanel și intrați din nou. După ce ați introdus datele de logare (utilizator și parolă) va trebui să introduceți și codul 2FA generat de aplicația folosită la configurarea inițiată a procesului de 2FA. Codul pe care îl generează aplicația este valid 1 minut, după care se va genera altul. 

Eliminarea "Two-Factor Authentication(2FA)" sau "Autentificare cu doi factori"

Pentru a elimina autentificarea cu doi factori, vom face click pe "Remove Two-Factor Authentication" sau "Elimină Autentificarea cu doi factori"

Reconfigurarea "autentificării cu doi factori" sau "Two-Factor Autentication(2FA)" 

Pentru a reconfigura autentificarea cu doi factori, faceți click pe Reconfigure Two-Factor Authentication. Veți fi nevoiți să urmați al doilea paragraf de mai sus numit "Cum configurăm autentificarea cu doi factori". 

Dacă reconfigurați 2FA pentru contul dvs., configurațiile existențe nu vor mai produce coduri de securitate valide. 

Was this answer helpful? 2 Users Found This Useful (2 Votes)